Wybierz swój ulubiony smak sera camembert, zgodnie z upodobaniami:
Młody: 35 dni przed upływem terminu optymalnej daty spożycia.
Twój Le Rustique Camembert/Brie jest świeży. Tekstura sera jest zwarta, a smak łagodny i świeży.
Dojrzewający – Pomiędzy 35 – 20 dniem przed upływem terminu optymalnej daty spożycia.
Twój Le Rustique Camembert/Brie dojrzewa, a jego tekstura staje się miękka . Ser rozpływa się w ustach, a jego smak staje się wyrazisty.
Dojrzały – 20 dni przed upływem terminu optymalnej daty spożycia.
Twój Le Rustique Camembert/Brie jest dojrzały, co podkreśla bardzo wyrazisty smak. Konsystencja sera jest kremowa, miękka i rozpływa się w ustach.
Nasza Rada: Rekomendujemy, aby ser przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w lodówce w temperaturze między 4 a 8°C.
Aby wydobyć najlepszy smak z sera, sugerujemy wyjąć go z lodówki na 30 min przed spożyciem.