Produkowany w Pacé w Normandii Camembert Le Rustique jest owocem pracy naszych mistrzów serowarstwa. Utrwalają oni know-how Jean Verriera, który stworzył camembert Le Rustique w 1975 roku.
Jego bogaty i wyrazisty smak oraz roztapiająca się w ustach konsystencja zachwyca wszystkich amatorów autentyczności.
Mleko zbierane na farmach w Normandii, w promieniu maksymalnie 115 km wokół serowarni w Pacé.
- Produkt lokalny
-
Fabryka sera w Pacé w Normandii, miejsce pochodzenia sera Camembert.
- Mleko
-
Mleko zbierane na farmach w Normandii, w promieniu maksymalnie 115 km wokół serowarni w Pacé.
*Badanie reprezentatywnej wielkości skupu mleka (85%). Źródło skup 2020.
- Packaging
-
Drewno topoli w składzie opakowania pochodzi z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony.
Tradycyjna technika pirografii na wieczku pozwala uniknąć użycia atramentów.
- Składniki
-
Pasteryzowane mleko krowie, sól, fermenty
- Wartości odżywcze
-
Energia: 1114 KJ / 268 kcal
Tłuszcze (w tym kwasy tłuszczowe nasycone): 20g (14g)
Węglowodany (w tym cukier): 1g
Białka: 21g
Sól: 1,6gOdpowiedni dla wegetarian : Nie