-
3/4 Camembert Le Rustique
- 1 jajko
- 40 ml oliwy
- 1 pęczek świeżego tymianku
- 1 łyżka maku
- 100 g mąki
- sól i pieprz
- Pokrój ser camembert na kawałki i umieść w misce. Dodaj żółtka, oliwę i tymianek. Dopraw solą i pieprzem. Blenduj do uzyskania gładkiej masy.
- Dodaj mak, mąkę i zacznij wyrabiać ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy.
- Skręć ciasto w rulon i zawiń w folię spożywczą. Schłodź przez 2 godziny.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokrój ciasto na 8 mm kawałki i rozłóż na blaszce do pieczenia pokrytej pergaminem.
- Piecz przez 15 minut. Po wyjęciu z pieca, pozostaw do wystygnięcia.
- Wskazówka: można użyć sezamu zamiast maku.