Tradycyjna popołudniowa przekąska, która doskonale pasuje na aperitif.
-
Le Rustique Camembert 250g 1/2
- 40 g pikantnego chorizo
- 1 łyżka pesto
- 2 jajka
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 70 g mąki
- 1/2 opakowania proszku do pieczenia
- 1/2 sera Le Rustique Camembert
- 20 g startego sera emmentaler
- Rozgrzej piekarnik do 210°C.
- Włóż chorizo i pesto do miski, blenduj przez parę minut do rozdrobnienia.
- Do miski wbij jajka, wlej oliwę i zblendowaną masę. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i emmentaler oraz pokrojony w drobną kostkę ser camembert. Odstaw na 1 godzinę.
- Wlej masę do foremek. Piecz przez 4 minuty. Zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze przez kolejne 4 minuty. Sprawdź czubkiem noża czy już jest upieczone.