Zawsze pyszne!
-
1/2 Camembert Le Rustique
- 4 duże ogórki
- 1 duży pomidor
- 1 czerwona cebula
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki musztardy
- 4 bułki na burgera
- 120 g wołowinny
- kilka liści sałaty
- sól i pieprz
- Ogórki pokrój wzdłuż. Pomidory umyj i pokrój w plasterki. Obierz i drobno posiekaj czerwoną cebulę.
- Wymieszaj ketchup i musztardę w misce. Drobno pokrój ser camebert.
- Przekrój bułki do burgerów na pół i piecz w piekarniku lub w tosterze.
- Dopraw burgery solą i pieprzem a później piecz z drugiej strony. Włóż 3 plasterki sera camembert do każdej bułki.
- Polej każdą bułkę ketchupem i musztardą. Połóż ser camembert na dolną połowę bułki, pomidora, posiekaną cebulę, plasterki kiszonego ogórka i liść sałaty. Połóż górną część bułki i podawaj od razu po przyrządzeniu.