Smaczne kolorowe danie, które ożywi Twój stół.
-
1 Camembert Le Rustique
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 jabłko
- 1 duży ugotowany burak (250 g)
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka cytryny
- 10 orzechów włoskich
- sól i pieprz
- Odkrój skórkę z sera camembert i pokrój ser na kawałki do miski. Dodaj śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Mieszaj przez parę sekund do uzyskania gładkiej masy. Posiekaj drobno szczypiorek.
- Obierz jabłko i buraki. Drobno pokrój i wrzuć do miski. Dodaj oliwę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
- Rozłóż buraki do szklanych pucharków. Przykryj do połowy kremem. Nałóz kolejną warstwę buraków i drugą warstwę kremu.
- Posyp grubo posiekanymi orzechami i odstaw do schłodzenia przed podaniem.