Sztuka robienia wyśmienitego omletu.
-
1/4 Camembert Le Rustique
- 4 jajka
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka zmielonej pietruszki
- 1 łyżka pokrojonego oregano
- 1 szalotka
- 15 g lekko posolonego masła
- sól i pieprz
- Wbij jajka do miski. Dodaj śmietanę i zioła.
- Obierz i posiekaj drobno szalotkę. Rozpuść masło na patelni. Poczekaj kilka minut, aż szalotka się zarumieni a następnie wlej masę jajeczną. Dopraw sola i pieprzem.
- Zmniejsz ogień i smaż dalej.
- Pokrój ser camembert w cienkie plastry. Kiedy omlet nabierze odpowiedniego kształtu rozsmaruj plastry sera camembert na połowie omletu. Złoż omlet na pół i podawaj od razu.