Wytrawne danie o wyrazistym smaku.
-
1/2 Camemberts Le Rustique
- ciasto na pizzę
- 1 cebula
- 100 g wędzonego boczku
- 3 łyżki śmietany
- 1 jabłko
- 50 g startej mozzarelli
- sól i pieprz
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Obierz i drobno posiekaj cebulę. Wrzuć na patelnię boczek i poczekaj aż zbrązowieje.
- Rozłóż ciasto na pizzę na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem i nakłuj widelcem. Posmaruj śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
- Rozłóż cebulę i boczek na wierzchu. Obierz jabłko i pokrój na cienkie plasterki. Pokrój ser camembert. Ułóż plasterki jabłka i camembert na cieście. Posyp startą mozzarellą.
- Piecz przez 10-15 minut aż ciasto się upiecze a ser stanie się złocisty.